چطور ساخت افزودنی می تواند به بیماران در صنعت پزشکی کمک کند؟ این مقاله یک مثال برای پاسخ به این سوال است. اخیراً در بریتانیا یک فردی که چشمش را از دست داده بود، اولین فردی در جهان بود که یک پروتز چشم چاپ سه بعدی شده دریافت کرد. این چشم مصنوعی به دلیل واقعی تر بودن از نظر شفافیت و عمق واقعی، که به لطف اسکن چشم عملی شده، قابل توجه است.
پروتز پرینت شده توسط محققان دانشگاهی و بیمارستانی در بریتانیا ساخته شده. سرپرست این پروژه در سخنرانی ای گفت: ما در مورد پتانسیل این چشم کاملا دیجیتال هیجانزده هستیم. این نقطه اوج 4 سال توسعه فناوری پیچیده بین چشم پزشکان و مهندسین بوده است. امیدواریم کارآزمایی بالینی آتی شواهد محکمی در مورد ارزش این فناوری جدید به ما ارائه دهد و نشان دهد که چه تفاوتی برای بیماران ایجاد می کند. این امر به وضوح پتانسیل کاهش لیست های انتظار را دارد."
چرا یک پروتز چشم با چاپ سه بعدی بسازیم؟
یکی از کاربردهای پرینتر سه بعدی در حوزه پزشکی، پروتزها هستند. مزایا واضح است، با استفاده از اسکن و پرینت سه بعدی، پزشکان میتوانند پروتزهایی بسازند که برای بیماران مناسب تر و راحت تر هست. همچنین پروتزها به این روش می توانند سریعتر ساخته شوند و زمان انتظار را که برای بسیاری از بیماران ناراحت کننده است، به میزان قابل توجهی کاهش دهند. در مورد پروتز چشم، حدود 0.1٪ از جمعیت به یک پروتز چشم نیاز دارند. علاوه بر این، آنها باید هر پنج سال یکبار تعویض شوند و هر حفره چشم منحصر به فرد است. این شرایط آن را به یک برنامه عالی برای پرینت سه بعدی تبدیل می کند زیرا سفارشی سازی یکی از مزایای کلیدی این فناوری است.
مزایای دیگری نیز وجود دارد. محققان به طور قابل توجهی به زیباییشناسی بهتر اشاره کردند، زیرا چشم چاپ سهبعدی را میتوان یک بیومیمیک واقعی و طبیعی تر از سایر پروتزها در نظر گرفت، آنها همچنین به سرعت این فرآیند اشاره کردند. به طور سنتی، چشم های پروتتیک اکریلیک در حدود 6 هفته تکمیل می شود در حالی که با چاپ سه بعدی می توان این زمان را به 2 الی 3 هفته کاهش داد. این به این دلیل است که به جای اندازهگیری جداگانه حفره چشم و قالبگیری، فرآیندی که میتواند بهویژه برای کودکان آزاردهنده باشد، این کار را میتوان از یک اسکن 2.4 ثانیهای، غیرتهاجمی و غیریونیزه انجام داد که کاملا شدنی است و سپس خود چشم توسط پرینتر سه بعدی چاپ می شود.
با استفاده از این فناوری، تیم ها امیدوارند که بتوانند نیاز به حدود 10000 پروتز در سال را در بریتانیا برآورده کنند. خود بیمار که یک مهندس 40 ساله است،: از 20 سالگی به یک چشم مصنوعی نیاز داشتم. وقتی یک نگاه به آینه می انداختم آنچه را که میدیدم دوست نداشتم. این چشم جدید فوق العاده به نظر می رسد و با توجه به فناوری چاپ دیجیتال سه بعدی، فقط بهتر و بهتر می شود.
نظر شما در مورد این پروتز چشم چاپ سه بعدی چیست؟ با یک کامنت در زیر این پست یا در صفحه اینستاگرام ما به ما اطلاع دهید! فراموش نکنید که برای خبرنامه هفتگی رایگان ما در سایت ثبت نام کنید، آخرین اخبار پرینت سه بعدی مستقیماً در ایمیل شما! همچنین می توانید تمام ویدیوهای ما را در کانال آپارات ما پیدا کنید.